17.7.09

Comunicat de Gent Activa Palma en suport als actes del dia 18 de juliol organitzats per l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

Des de Gent Activa Palma volem adherir-nos a la iniciativa que durà endavant demà, dia 18 de juliol, l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Mallorca en record a les víctimes del règim franquista a la nostra illa. Jornada d'homenatge, però també de condemna i, per suposat, jornada de lluita. Considerem que és necessari no oblidar els abominables crims comesos durant els llargs anys de feixisme, fets que la classe política obvia, oculta o al que en el millor dels casos, li lleva importància.

La història l'escriuen els vencedors, diuen. I tot i que, amb la mort del dictador, l'Estat espanyol féu les passes cap a una teòrica democràcia, avui dia encara moltes de les nostres places i carrers encara honoren els herois del “Movimiento nacional”, autors del cop d'estat militar o membres dels governs il·legítims. Mentrestant, tantes fosses anònimes encara esperen per ser exhumades i la seva memòria cerca ser recuperada.

Els espais públic de Palma han de recordar aquelles persones que lluitaren per la llibertat, aquelles que patiren la violenta repressió de la dictadura franquista. Homes i dones que pensaven de manera diferent, s'organitzaven i protestaven contra la injustícia, víctimes de les continues violacions de drets humans contra la població civil i dels brutals atropellaments culturals i lingüístics.

La victòria sobre el feixisme és a les nostres mans. Només recordant i entenent el que va passar podrem continuar amb la lluita i derrotar l'herència totalitària del règim franquista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada