6.12.09

Presentació EIM: Unitat


Avui, dia de celebració oficial de la Constitució espanyola, s’ha presentat a Palma la CEIM (Coordinadora de l’Esquerra Independentista de Mallorca). Per primer vegada a la història d’aquesta Illa, l’Esquerra Independentista pot fer una roda de premsa d’aquestes característiques, amb quatre representants de les organitzacions que conformen la coordinadora: Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), implantat des de fa molts anys a la Universitat de les Illes Balears i que avui en dia compta amb presència a una desena d’instituts, Maulets, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, amb nuclis estables a Palma, Inca i Porreres, i presència per tota l’illa, Gent Activa, amb representació a diferents pobles i ciutats i una de les impulsores de les Candidatures d’Unitat Popular, i Endavant, Organització Socialista d’Alliberament Nacional, que fa uns mesos ha començat a fer feina a tota l’Illa.

Des de la Coordinadora es decidí escollir aquesta simbòlica data per mostrar l’absolut rebuig cap aquesta Carta Magna espanyola, feta d’esquenes a la població, sota la il·legalitat de les forces polítiques més rupturistes, i que a més fou aprovada per referèndum sota l’amenaça del retorn a una dictadura militar, que provocà la mort, exili i repressió vers milers de ciutadans dels Països Catalans.

Aprofitant l’avinentesa, els portaveus han volgut reivindicar la Diada que des de fa molts anys celebren milers de mallorquines i mallorquins, així com els i les independentistes d’arreu dels Països Catalans, la del 31 de Desembre, que cada any es celebra el dia 30, malgrat que cap polític d’aquesta illa hagi tingut el valor de declarar-lo dia de festa oficial. En aquest sentit, des de la CEIM s’ha fet una relació dels actes prevists per enguany, festes, sopars i celebracions organitzades per l’Esquerra Independentista i per altres entitats, persones i col·lectius, que no es senten espanyoles ni representades per un Estat que ataca i agredeix una identitat i una llengua, i que a més està capficat en integrar-los en el sistema capitalista mundial.

Així les coses, enguany, l’Esquerra Independentista de Mallorca ha decidit sortir el 30 de desembre al carrer sota un sol lema: Des de Mallorca i cap a la Unitat Popular: Independència.

Aquesta unitat es farà palesa així mateix en totes les jornades reivindicatives que des de l’esquerra independentista s’han vingut realitzant en els darrers temps (8 de Març, Dia de la Dona de Treballadora, el Dia del Treball, l’1 de maig), o qualsevol altre ocasió en la qual es cregui necessari sortir al carrer i combatre les agressions policials i la repressió espanyola, defensar el territori, o denunciar els abusos patits per col·lectius habitualment minoritzats per un sistema etnocèntric, heterosexista i patriarcal.

Finalment, van voler convocar-nos a tots els actes que tindran lloc en el marc d’aquesta Diada del 31, que començaran el dia 16 i culminaran el 30.

5 comentaris:

  1. Anònim12/06/2009

    Crec que seria més productiu políticament impulsar la unitat a partir de la CUP, com a sigla referencial i políitcament emergent. Però respecto de totes totes la decisió que heupres a Mallorca.

    ResponElimina
  2. Company,

    abans de res, donar-te l'enhorabona per ser un militant que respecta les decisions que es prenen a altres territoris. No sol passar molt, i aquest problema està present dins tots els sectors de l'EI. Molt bé!

    Sobre el teu comentari, jo també pens això, però a Mallorca ara per ara és molt complicat engegar una CUP o Candidatures senseuna base de l'EI prèvia. Pensa que l'EI mai ha tengut organitzacions adultes que hi facin feina per més d'uns anys seguits. Això ha creat la imatge que aquí l'EI era un moviment juvenil i estudiantil, que quan la gent es feia gran anava a altres moviments o es retirava.

    Per això mateix va nèixer Endavant, i per aixo es crea aquesta CEIM. Hi ha altres raons i causes que no es poden explicar a blogs, però jo, que som de la línia que la CUP ha de ser el pal de paller del moviment, pens que ara a Mallorca ens cal anar creant aquest moviment. I, alhora, crear CUP's on es pugui, és clar, però això és molt més difícil i costós, a més que té molts més riscos si no hi ha un moviment fort, que crear la CEIM.

    Amb tot, la discussió està oberta...A més, si et fixes bé, la CEIM aquí només serà la base per a la unitat d'acció. Així mateix, alhora Gent Activa intentarà impulsar CUP's. Esperem que a poc a poc tot funcioni, i d'aquí uns anys ja hi hagui moltes CUP's treballant a Mallorca.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Felicitats! un molt bona iniciativa.

    L'esquerra independentista avança a tot el país!

    ResponElimina
  4. Tant és com es faça, l'important és la unitat d'acció.

    ResponElimina
  5. Anònim12/18/2009

    Guillem, et dóno la raó i m'alegro de la teva argumentació, i sobretot us desitjo molta sort a Mallorca, on de ben segur construireu una esquerra independentista forta, arrelada i amb futur. Felicitats, des de la discrepància raonable i el respecte a la decisió que heu pres

    ResponElimina