18.5.09

Dia Mundial contra l'Homofòbia i la Transfòbia

Des de Gent Activa i amb motiu de la celebració del dia contra la homofòbia i transfòbia, volem denunciar una vegada més les agressions en contra dels drets dels gais, lesbianes, transexuals i bisexuals. Unes agressions que denoten que el model heterosexual, ultraconservador, patriarcal i masclista instigat per les forces més reaccionàries de la societat no vol "perdre" els seus privilegis i nó els drets humans del monopoli, que se'ns ha imposat al llarg de la història.

En aquest cas els atacs venen dels cossos de seguretat i més concretament de la policia local de Palma. Dos agents han estat jutjats aquest dilluns per una detenció que varen practicar el 2004 contra un home i al qual posteriorment varen torturar, vexar i insultar per la seva condició sexual a les dependències de Sant Ferran. El fet és especialment punyent i vergonyós, sobretot perquè ha succeït aqui a la nostra ciutat-no parlam de l'Aràbia Saudí-, la qual cosa demostra que la lluita per la igualtat ni de bon tros està guanyada.

El que no sorprèn però continua essent vergonyós és l’actuació de la fiscalia, què en un principi demanava dos anys de presó per a un i deu d'inhabilitació per "tortura menys greu" i un any per l'altre per "omissió" i nou d'inhabilitació hagi rebaixat la pena a un i n'hagi retirat l'acusació a l'altre al·legant que la presumpta víctima dels abusos no havia reconegut en cap moment a un dels agents.

Des de Gent Activa consideram que des de les instàncies judicials s'ha tractat aquest cas gairebé com un delicte de faltes, quan en realitat és una clara i flagrant violació dels drets del detingut i que atempta contra el principi de no discriminació per raons de sexe i/o opció sexual, reconegut a la Declaració dels Drets Humans. Per tant si la condemna inicial ja ens pareixia irrisòria davant la gravetat dels fets-abús d'autoritat, detenció presumptament il·legal i presumptes tortures per part d'un cos que en teoria hauria d'estar al servei de les persones i no a l'inrevés-, la rebaixa final de la fiscalia ens sembla riure's de la gent i prendre'ns el pél.

Òbviament des de l'aparell policial ja s'han encarregat de desmentir les acusacions, i el corporativisme i el silenci són les respostes amb les quals ens tenen avesats, per la qual cosa tampoc ens hauria d'estranyar la resolució final de la fiscalia.

En qualsevol cas, des del nostre col·lectiu donarem suport a tots aquelles persones que hagin sofert qualsevol casta d'humiliació i/o vexació per aquest motiu i convidam a tothom a continuar a lluitar contra aquest model actual de societat patriarcal derivada d'un sistema econòmic injust i que és l'orígen d'aquestes actituds totalment impròpies d'un estat que es diu "democràtic i sotmès a dret". Així mateix exigim que des de les instàncies que pertoquin s'exigeixin responsabilitats així com mecanismes de control exhaustius sobre la gestió i funcionament dels cossos policials i què en cas de confirmar-se els fets, una sentència condemnatòria realment ajustada a aquests, i no supeditada als interessos que hi pugui haver al darrera. Per altra banda, exigim a l'ajuntament de Palma que faci realment efectiu el funcionament de la regidoria d'igualtat i drets civils.

GENT ACTIVA

Palma, 18 de Maig de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada