26.5.09

En defensa de la llibertat d'elecció d'opció política

Des de Gent Activa Palma volem congratular-nos pel fet que, finalment, la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista hagi estat restablerta i pugui presentar-se lliurament als propers comicis del set de juny. Malgrat tot, no ens hem d'enganar i pensar que hagi estat gràcies a la generositat de les més altes instàncies judicials espanyoles, sinó a les fortes pressions i mostres de protesta, inclús des de fora de l'estat espanyol, les quals han fet quedar en evidència a aquest pel que fa al nul respecte que demostra per la pluralitat política.

En aquest sentit ,doncs, consideram què la hipocresia continua instal·lada en les institucions estatals i no pel fet que el TC espanyol hagi anul·lat la sentència del Suprem que il·legalitzava la candidatura, ningú es pensi que tot ja està arreglat, ans el contrari, la famosa llei de partits, impulsada pel PP continua plenament vigent i centenars de milers de ciutadans a Euskadi per posar l'exemple més paradigmàtic continuen sense poder tenir veu. Una llei que el PSOE ja ha deixat clar en més d'una ocasió no pensa derogar. Tot plegat ens demostra que el dèficit democràtic de l'estat espanyol no ha fet més que augmentar en els últims anys i que tota dissidència a allò que es surti del marc jurídico-polític vigent és automàticament combatuda, ja sigui via policial directament o més subtil através d'una legislació anacrònica i desfassada sotmesa als interessos del bloc dominant.

Des de Gent Activa per tant consideram molt positiu que malgrat les traves que se'ns vol imposar sorgeixin alternatives enmarcades dins la lluita anticapitalista, ecologista, feminista, pel dret d'autodeterminació dels pobles, etc. Una lluita amb la qual ens identificam plenament i que
exemples com Iniciativa Internacionalista o Esquerra Anticapitalista-Revolta Global-(també en el punt de mira de l'aparell espanyol) ens diuen que un altre món encara és possible.

GENTACTIVA PALMA

PALMA, 25 de Maig de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada