17.7.09

COMUNICAT DE GENT ACTIVA PALMA DAVANT L'ACTUACIÓ POLICIAL A LA MESQUITA DE PERE GARAU

Des de Gent Activa Palma volem expressar la nostra més absoluta repulsa i indignació davant la vergonyosa actuació per part del cos de la policia local de Palma, què es va produïr la passada nit de dimecres 15 de juliol dins la mesquita de la barriada de Pere Garau, en contra d'un grup de ciutadans d'orígen algerià i què acabà amb un enfrontament entre aquests i els cossos de seguretat, amb el resultat de tres persones detingudes.

Des del nostre col·lectiu consideram totalment inacceptable que sota l'excusa de la recerca d'una persona què, suposadament, havia comès un robatori, es violi un lloc de culte com és una mesquita, tot tractant de males maneres als responsables d'aquesta i de la comunitat islàmica de Mallorca. Cal anar alerta amb aquestes actuacions què poden augmentar la injusta estigmatització d'aquests col·lectius de mallorquins i mallorquines.

La violència física i verbal (insults de caire racista i homòfobs) que des de la policia s'empra contra un col·lectiu què està reunit pacíficament i què no comporta cap tipus de problema de convivència, ens demostra una vegada més l'actuació desmesurada de les forces de seguretat.

És de tot sabut que dins aquests sectors perviu, malauradament, una ideologia ultradretana força extesa, amb una exaltació dels valors més retrògrads com poden ser el masclisme, l'espanyolisme més ranci o l'homofòbia. En qualsevol cas, aquests fets desgraciadament no són nous, ans al contrari cada vegada és més habitual aquesta forma de "procedir" per part de la policia. Ho hem pogut constatar en altres ocasions com a les festes alternatives de Sant Sebastià, de l'any passat o en les vexacions a un ciutadà per mor de la seva condició sexual.

El més sorprenent però és que aquests fets vergonyosos i més propis d'èpoques pretèrites, succeeixin sota un govern municipal teòricament progressista. En aquest sentit resulta increïble que els nostres actuals responsables polítics de Cort, parlin de Palma com una ciutat més oberta, hospitalària i solidària i a l'hora es consentin aquestes autèntiques aberracions antidemocràtiques, amb la difusió de valors què no concorren precisament amb allò que ens volen vendre.

Des de Gent Activa no podem ni volem que això es torni a repetir. Per tant exigim que, si cal, s'obrin els corresponents expedients disciplinaris (expulsió si és pertinent) als agents que participaren als aldarulls. Si això no es fa, igualment demanam responsabilitats als regidors de seguretat ciutadana-interior i de igualtat/drets civils. Unes responsabilitats que si no s'assumeixen com pertoca, haurien d'implicar la dimissió o destitució immediata d'aquells que en són la màxima autoritat, en una demostració de decència i higiene democràtica.

En tot cas des del nostre col·lectiu ens solidaritzam amb els ciutadans de religió musulmana, víctimes de l'abús policial i convidam a tothom a participar a les manifestacions de protesta que es vagin convocant en els propers dies.


GENT ACTIVA PALMA
Palma 17 de juliol de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada