30.7.09

COSTITX ES CONVERTEIX EN EL PRIMER MUNICIPI ANTITAURI DE LES ILLES

Una moció de la plataforma Gent Activa Mallorca ha permés dur a terme aquesta iniciativa contra les curses de bous

El ple de l’ajuntament de Costitx va aprovar dilluns passat, 20 de juliol de 2009, amb els vots a favor de Costitx pel Canvi i l’abstenció de dos dels tres regidors d’Unió Mallorquina, una moció presentada per la regidora Carme Ferragut, que només va comptar amb el rebuig del PP i de la tercera regidora d’UM.

La iniciativa, presentada per la plataforma Gent Activa Mallorca, demana que tots els municipis de les Balears es declarin antitaurins tal com ha fet Barcelona. Segons Gent Activa, es tracta d’una tradició que no té cap mena de sentit. La regidora, membre d’aquesta formació, assegura que les curses de bous són un espectacle cruel i desfassat en el qual es maten animals lentament per pura diversió.

Aquesta moció presentada a l’ajuntament de Costitx forma part d’una campanya de pressió al govern per obligar-lo a reaccionar davant d’aquesta tradició. I és que fins ara l’executiu autonòmic ha mirat cap a una altra banda quan ha tingut una oportunitat de tallar de socarrel aquest tipus d’espectacles. En aquest sentit, la plataforma assegura que continuarà fent feina perquè la moció arribi a totes les poblacions de Mallorca.


Pel seu interés, adjuntam la notícia del Diari de Balears:

Costitx, primer municipi antitaurí de les Balears


Costitx pel Canvi, a l’equip de govern, va aconseguir aprovar dilluns passat una moció contra les corregudes de bous. És el primer poble que la treu endavant
Maria Nadal

Una cosa és el patrimoni cultural i l'altra una pràctica que molts consideren una salvatjada. Per aquesta raó i malgrat que Costitx fa anys que lluita per recuperar els caps de Bou que són a Madrid, el ple aprovà dilluns, a instàncies de Costitx pel Canvi, una moció mitjançant la qual el poble es declara antitaurí. Costitx pel Canvi forma part de l'equip de govern amb UM.

Després que el batle, Antoni Salas (UM), donàs vot lliure als membres del Consistori per votar la moció, els tres regidors de Costitx pel Canvi l'aprovaren gràcies a l'abstenció de dos regidors d'UM i els vots en contra del tercer regidor d'UM i del PP, únic partit a l'oposició. D'aquesta manera, el petit municipi segueix les passes de Barcelona i es converteix en el primer poble antitaurí de les Balears, tot i que no s'hi dugui a terme cap tipus d'espectacle perquè no té plaça de toros.
La regidora Carme Ferragut, que defensà la moció, explicà que "la finalitat de l'escrit és fer veure que Mallorca i els mallorquins no ens sentim gens identificats amb les corregudes de bous".

Gent Activa

La moció prové de la plataforma Gent Activa. "És una plataforma relativament nova que s'ha constituït a tot Mallorca i que a poc a poc va fent passes per donar-se a conèixer", explicà Ferragut, que també en forma part.

L'objectiu de Gent Activa és "presentar la moció en contra de les corregudes de bous i de les festes que no representen les nostres illes a tots els ajuntaments de Mallorca a través dels grups independents. Ja que sóc membre de la plataforma s'aprofità l'avinentesa perquè es presentàs a l'Ajuntament de Costitx i ha sortit aprovada", explica amb satisfacció.

La regidora nacionalista assenyalà que "es farà arribar a tots els grups independents dels diferents nuclis i la intenció de la plataforma Gent Activa és que l'escrit es conegui per altes instàncies com al Govern, per tal de fer pressió i acabar amb aquesta pràctica".

A més a més, va lamentar la "manca de valentia" de ciutats com Palma, ja que Cort va ajornar el passat 18 de juny la declaració per falta d'acord a l'equip de govern municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada