7.8.09

Acaben les jornades sobre crisi i capitalisme de Mallorca









Adjuntam la crònica feta pels companys de Llibertat.cat, juntament amb algunes fotos de les Jornades...

Gràcies a tots aquells qui heu col·laborat i acudit!!

Acaben les jornades sobre crisi i capitalisme de Mallorca

Les jornades que organitzà el col·lectiu Gent Activa amb el nom de "Crisi,
capitalisme i les nostres alternatives" acabaren aquest cap de setmana amb una
notable participació de gent. L'objectiu de les jornades era oferir un espai d'anàlisi de la situació actual de crisi que travessa el capitalisme així com les
alternatives i resistències que s'hi estan gestant de part dels moviments socials i dels sindicats de treballadors combatius de l'illa.

Les jornades constaren de dos dies. El primer, dijous, fou una xerrada sobre el
capitalisme i les alternatives que estan creant els moviments socials illencs.
La xerrada la començà en Borja Rosa, del Col·lectiu Crisi. Rosa explicà els principis del col·lectiu i la manera com s'estan començant a organitzar per tal de poder demostrar que "podem viure sense capitalisme". Després parlaren tres persones de diversos col·lectius o entitats: Mònica Jaume, de la cooperativa Agrohoritzontal; Tina Codina, secretària de l'Associació de Veïns de Canamunt - Ciutat Antiga; i Teo Nogara, comercial d'Això és Vida, una cooperativa de pagesos ecològics de
Mallorca. Després de la participació del públic es serví una copa de vi entre
els assistents, moment en el qual es pogueren intercanviar impressions sobre el
que s'havia dit durant la xerrada.

A la segona jornada, dissabte horabaixa, fou el moment dels sindicats combatius. L'acte consistí en una taula rodona amb membres de diversos sindicats, concretament hi participaren Helena (CGT), Xesc Ramis (STEI), Biel Torrens (Unió de Pagesos) i Toni Pellicer (CNT). Cada sindicat hagué de respondre tota una sèrie de preguntes que anaren des del model sindical del S. XXI fins a la importància o no d'un marc laboral pels Països Catalans. Durant tot el dia hi hagué una fira d'entitats de diversos col·lectius anticapitalistes de l'illa.

Després hi hagué el sopar vegetarià, l'actuació musical de Jaume Reus i un combat de garrotins entre na Catalina Canyelles i en Títot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada