13.10.09

Comunicat de Gent Activa Palma

Avui 12 d'octubre, festa Nacional de l'Estat Espanyol, es celebra el punt de partida d'un genocidi. El que comportà la conquesta d'Amèrica per part dels imperis europeus en general, i la monarquia espanyola en particular. La conquesta no fou una trobada de cultures, fou una massacre, l'intent d'anihilament de pobles i civilitzacions, la imposició de llengua, religió i vassallatge, que es dugué a terme aplicant el genocidi. Milions d'africans foren segrestats de la seva terra d'origen i transportats com carn humana per servir d'esclaus en les mines o les plantacions dels terratinents espanyols. Milions d'indígenes varen morir per les armes, l'esclavatge, o les malalties importades pels colonitzadors.

El nostre poble entén perfectament què significa l'ocupació espanyola, car la duguem patint des de fa més de 300 anys. Som les últimes colònies que els queden, i l'antic imperi s'aferra a nosaltres, no ens volen permetre caminar lliures. La raó és la mateixa: l'or, l'economia. El seu imperi es basa avui en el poder de les grans empreses, sovint en les mateixes mans que aleshores eren terratinents, o que eren senyors de les Amèriques. Tanmateix, les eines de dominació colonial d'Amèrica s'han fet més sofisticades gràcies al capitalisme, l'explotació econòmica dels recursos naturals i de la mà d'obra han modernitzat l'esclavatge, i ho han maquillat tot d'una falsa independència. Ha fet falta una segona emancipació dels estats americans, una vertadera revolució social, per a que aquests recuperaren finalment el control de la seva terra. Avui la lluita continua.

És significatiu que es triàs aquesta data com a diada Nacional durant el franquisme, per servir d'exaltació patriòtica, tot reivindicant la glòria espanyola gràcies a la sang vessada. És significatiu que encara avui es continuï celebrant aquesta diada, segles després que les nacions americanes aconseguissin la independència dels espanyols. Encara avui, continuen les desfilades militars, les demostracions de força, la impunitat dels feixistes que surten al carrer de cacera. Són les al·lucinacions d'un imperi que s'enfonsa, que no pot evitar que les nacions dintre del seu estat ens veiem cada vegada més fortes i reclamem la nostra llibertat. Que no pot evitar que reneguem de la seua glòria genocida, de la grandesa d'un imperi del mal que ens oprimeix des de fa massa temps. Per això estem avui aquí per afirmar amb serenitat que…

… perquè l’imperialisme és genocidi, el 12 d’octubre no hi tenim res a celebrar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada