24.10.09

Crònica del 12 octubre.





Crònica de la jornada contra el 12 d'octubre a Mallorca


Mentre la classe política mallorquina celebrava la "Fiesta Nacional", tenia lloc la jornada contra la Hispanitat a Palma.

L'acte, organitzat per les organitzacions de l'Esquerra Independentista presents a Mallorca (Maulets, SEPC, Gent Activa de Palma i Endavant), es va dur a terme a la plaça dels Patins de Palma i, malgrat els entrebancs que havia posat l'Ajuntament, va rebre una molt bona resposta per part de la gent, superant així totes les previsions.

Les activitats començaren a partir de les 17:30 h amb un torneig de futbol. Un total de 10 equips inscrits jugaren fins suar la samarreta contra la hispanitat. Els participants estigueren jugant_a_futbol dues hores a la pista que hi ha a la mateixa Plaça dels Patins. La qualitat fou prou acceptable, i els assistents deixaren alguna jugada de mèrit sobre el camp. Tot seguit, a les 18:30 h, tingué lloc el taller de grafits, amb participants de diverses colles de grafiters, tot estampant la seua signatura sobre plafons a la plaça, davant la mirada captivada dels nins que demanaren en tot moment participar-ne.

L'acte central de la jornada començà a partir de les 19:30 h amb la xerrada entorn del dia del 12 d'octubre. Els ponents foren Andrés Poveda, antropòleg colombià implicat en la defensa dels drets dels indígenes del seu país, explicà quina és la situació actual dels pobles amerindis, i Martí Marín, historiador i professor universitari, qui feu un repàs de la celebració d'aquesta data al llarg de la història i donà una visió força crítica de la interpretació que es dóna a aquesta celebració per part dels moviments socials. Seguidament, i a partir de dos quarts de nou del vespre, va tenir lloc el sopar-concurs , amb força participació i afluència de gent amb un total de 17 receptes molt variades, que els assistents degustaren amb delit.

Finalment, i per rematar aquesta jornada contra el 12 d'octubre, començà a les 21 h del vespre un concert , què comptà amb el cantautor Txus Santana i el grup Torrat i Bullit, molt celebrats pel públic assistent i que durà aproximadament una hora mitja. El membre de Torrat i Bullit va obsequiar-nos amb un repertori tradicional de cançons mallorquines, pensades per dibuixar un somriure en la cara dels assistents. En Txus va oferir un conjunt de cançons combatives de collita pròpia o versions de clàssics de la cançó protesta d'America Llatina.

Des de les organitzacions convocants es fa una valoració molt positiva tant pel que fa a la qüestió organitzativa com a l'assistència de gent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada